>

perjantai 11. joulukuuta 2015

PätkisFudge



Makealla ja helpolla linjalla mennään. Pätkisfudgea on mukava tehdä vaikkapa lahjaksi tai ihan vain itselle mussutettavaksi. 
Kolmen raaka-aineen herkku tulee siis tässä, olkaa hyvät:


PätkisFudge:


- 200g tummaa suklaata
- 2 pussia Pätkis mini biteseja (2 x 140g)
- 1 tölkki kondensoitua maitoa


- Vuoraa n. 20x20 astia leivinpaperilla ja öljyä paperi kevyesti. 
(Valitse astian koko sen mukaan, kuinka paksuja paloja haluat.)
- Kaada kondensoitu maito pieneen kattilaan.
- Pilko perään tumma suklaa ja pätkikset.
- Kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes massa on tasaista ja notkeaa.
- Kauho massa leivinpaperin päälle vuokaan ja koristele haluamallasi tavalla.
- Fudge alkaa heti jähmettyä, joten koristelussa kannattaa olla ripeä.
- Siirrä fudge jäähtymään jääkaappiin.
- Leikkaa jämäkkä fudge paloiksi.
- Säilytä fudgea jääkaapissa.


12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hengittele ihan rauhassa, Anna! Nenän kautta siiiiisäään ja suun kautta uuuuuloooos :D
      Mutta, olivat kyllä tosi hyviä - ei käy kieltäminen.

      Poista
    2. Voi eiii...hyvästi linjat,tätä on kokeiltava!

      Poista
    3. Heippa olivia pieni! Minun ei ainakaan tarvinnut kovasti linjoista huolehtia, ehdin maistaa vain yhden palan, ennenkuin kaikki oli jo mennyt :D

      Poista
  2. Hei, pystyykö nämä tekemään semmosiin pieniin vuokiin suoraan yksittäis karkeiksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Uskoisin, että pystyy tekemään ainakin niihin minipieniin folio-karkkivuokiin, kunhan kaataa massan kuumana. :)

      Poista
  3. Hei voisikohan tän tehdä niin, että korvaisi kondensoidun maidon kermalla? Tarviiko silloin lisätä jotain muuta/muuttaa ohjetta? Meidän lähikaupassa ei ollut kondensoitua maitoa. Kiitos jos viitsit auttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Nytpäs pistitkin pahan. Hmm, luulen että ohjetta kyllä pitäisi muuttaa aikalailla ja kermaa keittää sokerin tai glukoosisiirapin kanssa, jotta koostumuksesta saisi fudgemaista. Melkein suosittelisin metsästämään käsiin tuon kondensoidun maidon, jotta onnistut varmasti tällä reseptillä. Harmi, etten voinut auttaa tämän enempää.

      Poista
  4. Onko tietoa koko jutun hinnasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan Salapulla! :) No jos tuosta nyt hiukan yläkanttiin laskeepi, niin n.8e , riippuen toki mistä kaupasta tarvikkeet noudat.

      Poista
  5. Kauanko seoksen jähmettymisessä suunnilleen kestää��?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse pitänyt monesti jääkaapissa yönkin yli ennen leikkaamista, mutta neljässä tunnissa massa on jo tarpeeksi jähmeää leikattavaksi. Mitä jämäkämpää - sen siistimmin saat palat leikattua. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...