Meillä riisipuuro on kyllä ympärivuotista ruokaa, mutta tässä nyt kuitenkin hieman jouluisempi versio ihanilla voissa ja fariinisokerissa paistetuilla kaneliomenoilla.
Makua piisaa ja joulufiilistä myös!
Vaniljainen Riisipuuro & Kaneliomenat:
(neljälle)
Puuro:
- 2 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 1 litra maitoa
- 1 tl vaniljajauhetta
- ripaus sokeria
- suolaa maun mukaan
- Mittaa kattilaan vesi.
- Odota, kunnes vesi kiehuu ja lisää kattilaan riisit.
- Kun kaikki vesi on imeytynyt, lisää maito sekä vaniljajauhe ja hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin tunnin ajan kannella peitettynä.
- Sekoita puuroa silloin tällöin haudutuksen aikana.
- Mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla.
Kaneliomenat:
- 1 omena
- 3 rkl voita
- 2 rkl fariinisokeria
- kanelia maun mukaan
- ripaus piparkakkumaustetta
- Pese, tarvittaessa kuori, ja lohko omenat.
- Sulata voi pannulla ja lisää sekaan fariinisokeri.
- Kippaa omenalohkot pannulle.
- Mausta kanelilla ja piparkakkumausteella.
- Kääntele omenapaloja hieman.
- Kypsennä omenoita hetki.
- Voit jättää omenoihin hieman purutuntumaa, tai kypsentää ihan kunnolla, kuitenkin niin, ettei sokeri kärähdä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti