>

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Szechuan Härkää ja Riisiä



Tekeekö mieli Take Out:ia? No eipä hätää, voit tehdä tätä mahtavaa Szechuanin härkää ja riisiä ihan kotioloissa - saattaa olla että joudut muutaman aineksen nappaamaan kaupasta, jos niitä ei valmiiksi löydy kaapista, mutta helppoa tämän annoksen valmistaminen on sen jälkeen. Lupaan!
Yllätyin hieman itsekin kuinka hyvää "kiinalaista" voikaan saada aikaan ihan vaan kotikeittiössä.
Jos innostuit, kokeile vaikka jo tänään.



Szechuan Härkää ja Riisiä:


- 300g naudan minuuttisuikaleita
(- 1 sipuli + 2 valkosipulin kynttä)
- 1 paprika
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 3 rkl soijakastiketta (gluteeniton)
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 rkl fariinisokeria tai tummaa ruokosokeria
- ½ tl murskattua szechuan-pippuria (mustapippuri käy myös)
- ½ tl chilihiutaleita (jos käytät mustapippuria, voit laittaa enemmän)
- 1 lihaliemikuutio (gluteeniton)
- n. 1 - 1½ dl vettä
(- suolaa)



- Lurauta pannulle hieman seesamiöljyä.
- Kuori ja pilko sipuli ja kuullota niitä hetki pannulla.
- Lisää murskatut valkosipulit ja suikaloidut paprikat pannulle.
- Kääntele hetki.
- Lisää naudan minuuttisuikaleet sekä murusteltu lihaliemikuutio.
- Sekoita kipossa keskenään raastettu inkivääri, soijakastike, maissitärkkelys, riisiviinietikka, seesamöljy sekä sokeri.
- Kun lihat ovat ruskistuneet, voit kaataa kastikkeen pannulle.
- Sekoita joukkoon myös hieman vettä.
- Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Keitä lisäksi riisiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...