Pätkiskakunhan kaikki ovat varmaankin leiponeet joskus, mutta tässäpä olisi nyt sitten Da Capo -kakkua!
Nämä rommikonvehdit ovat ukkelini suosikkeja, joten hieman häntä...ja ehkä hieman myös itseäni, ajatellen leivoin tämän kuivakakun. En luottanut Da Capojen olevan tarpeeksi maukkaita, joten lurautin pari teelusikallista myös rommia sekaan.
No jo vain toimii!
Tämä kakku on periaatteessa gluteeniton, mutta käytä omaa harkintaa konvehtien suhteen, sillä joillekin ne käyvät ja joillekin eivät.
Da Capo -kakku:
- 1 pussi Da Capo mini biteseja
- 4 dl jauhoja (gluteeniton)
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 150 g voita
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 3 kananmunaa
- 2 tl rommia tai rommiaromia
+ voita ja (gluteenittomia) korppujauhoja
- Lohkaise voi kattilaan ja lisää joukkoon pussillinen Da Capoja.
- Sulata tasaiseksi massaksi kokoajan sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Riko kananmunat kulhoon ja sekoita jogurtin ja suklaaseoksen kanssa.
- Lisää kuivia aineita märkien aineiden joukkoon kokoajan sekoittaen.
- Lurauta lopuksi sekaan rommi.
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
- Paista kakkua 175- asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
- Kumoa kakku kuumana ja anna jäähtyä.
- Kuorruta haluamallasi tavalla.
Ihana resepti! Voiskohan tuota fariinisokeria korvata tavis sokerilla?
VastaaPoistaHeippa Jassuntassu, kyllä voit korvata huoletta. Fariinisokeri antaa vain hieman tummempaa makua ja hitusen kosteamman koostumuksen. :)
VastaaPoistaOk. Kiitti tiedosta ja hyvää yötä :)
PoistaMillä kuorrutit kakun? Pää lyö tyhjää ja ideat on itsellä vähissä :D
VastaaPoistaHeippa! Kuorrutin ihan vain sulalla suklaalla ja nuilla pienillä sokerisilla lumihiutaleilla. :)
VastaaPoista