Porkkanapiirakka on kyllä yksi lempparileivonnaisistani. Ja luulempa, että moni muukin on samaa mieltä.
Ihanan mehevää ja mausteista piirakkaa...ainakin kun vehnäjauhoilla sen tekee - vaan kuinkas käykään gluteenittoman version.
No hyvin kävi! Maku ja koostumus ei kyllä häviä "tavisversiolle". Itse tein vain pienen vuuallisen, mutta ynnäilin määrät pellilliseen.
Hop hop, kokeilemaan.
Mehevä Gluteeniton Porkkanapiirakka:
(pellillinen)
Pohja:
- 6 kananmunaa
- 5 dl muscovado- tai fariinisokeria
- 5,5 dl gluteenittomia jauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljajauhetta
- 2 rkl kanelia
- ripaus suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 300g voita
- 9 dl porkkanaraastetta
Kuorrute:
- 400g tuorejuustoa
- ½ sitruunan mehu
- 2 dl tomusokeria
- ½ tl vaniljajauhetta
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi keskenään.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
- Sulata voi mikrossa.
- Lisää munavaahtoon vuorotellen voita, kuivia aineita ja porkkanaraastetta.
- Kääntele varovasti sekaisin, ettei taikina lässähdä.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes piirakka on kypsä.
- Kun piirakka on kypsä, anna sen jäähtyä ennen kuorrutusta.
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään kipossa.
- Tarkista kuorrutteen maku ja lisää halutessasi tomusokerin määrää.
- Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Näyttääpäs ja kuulostaapas hyvältä! Kivat koristeetkin olet väkertänyt :-)
VastaaPoistaKiitos mukavasta kommentistasi, nimikaima :)
PoistaKiitos reseptistä, tuli todella maukasta piirakkaa! Sokerina käytin ruskeaa raakaruokosokeria kun sitä sattui olemaan.
VastaaPoistaHyvin onnistui . Porkkanaraasteen tein tehosekoittajalla hienoksi. Vähän pienemmän määrän Panin sitä. Osaksi laitoin oliiviöljyä voin lisäksi.
VastaaPoista