Viimeistään joulukuussa pitää ensimmäiset piparit paistaa - minä paistoin ensimmäiset tosin jo marraskuun alkupuolella.
Lähikaupan kassa innostui itsekin leipomaan pipareita, kun näki että kannoin kainalossani Aura-juustoa ja glögiä näiden pipareiden kaveriksi...ja nehän ovat parhaita ystävyksiä, jos sitä joku ei vielä tiennyt.
Joka tapauksessa, olitpa herkkävatsainen, keliaakikko tai muuten vain gluteenittomalla ruokavaliolla - tässä on pipareita juuri sinulle!
Ihanaa joulun odotusta.
Gluteenittomat Piparit:
(n. 2 pellillistä)
- 2 tl kanelia
- 1 tl pomeranssin kuorta
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl neilikkaa
- ½ tl maustepippuria
- ½ tl vaniljajauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl tummaa siirappia
- 100g voita
- 1 kananmuna
- 5½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl ruokasoodaa
- gluteenitonta jauhoseosta pöydälle kaulintaa varten
- Mittaa kattilaan mausteet, sokeri ja siirappi.
- Kiehauta seos miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Anna seoksen jäähtyä hetken ja lisää joukkoon voi sekä kananmuna.
- Sekoita hyvin.
- Lisää joukkoon lopuksi jauhot ja ruokasooda, jotka on sekoitettu keskenään.
- Anna valmiin taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään 3h (tai vaikka yön ylikin).
- Kaulitse jähmettynyt taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja paina muotilla pipareita.
- Ennen kaulitsemista taikinaa kannattaa muokata käsissä notkeammaksi, jotta se ei repeydy kaulittaessa.
- Paista pipareita 225 -asteisessa uunissa noin 5-6 minuuttia.
- Tarkkaile pipareita paiston aikana, jos paistat liikaa, ne saattavat haljeta.
- Uunista tullessaan piparit ovat vielä pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.
- Nautiskele vaikkapa glögin, Aura-juuston ja jonkin hyvän hillon kanssa.
piparkakut ja Aura-juusto - match made in heaven!
VastaaPoistaNo kyllä näin on! :)
Poista