Monella on varmasti jo tässä vaiheessa kokemusta joulustressistä.
Käsi ylös, joka ei siitä vielä kärsi!
Tässä vinkkiä taas syötävään lahjaan, tai pikkumakeaan tarjottavaksi vaikkapa joulupöydässä. Tämä toffee nimittäin valmistuu kymmenessä minuutissa - kyllä, luit oikein.
Tarvitset mikron, kuumuutta kestävän kulhon, vähän siirappia ja sen sellaista, sekä vain hetken ajastasi.
Kuulostaa hyvältä, eikö?
10 Minuutin Toffee:
- 150g voita
- 1,5 dl glukoosisiirappia
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl sokeria
- ripaus suolaa
- ½ prk kondensoitua maitoa (maitotiiviste)
- Tämä ohjeen keittoaika on säädetty 800W mikrolle, joten jos omistat tehokkaamman, säädä aikaa sen mukaan.
- Vuoraa n. 20x20 -kokoinen vuoka tai muu astia leivinpaperilla valmiiksi.
- Pilko voi kuumuutta kestävään n. 2 litran kulhoon.
- Sulata voi mikrossa, n. 1 minuutti.
- Sekoita sulan voin joukkoon sokerit.
- Kääntele massaa hetki ja lisää sitten muut ainekset.
- Keitä massaa noin 8-9 minuuttia, riippuen kuinka jämäkkää toffeestasi haluat.
(Minulla tämä oli mikrossa n. 8,5 minuuttia, jolloin lopputuloksesta tuli mielestäni sopivan jämäkkä.)
- Sekoita toffeeta keittämisen aikana noin kahden minuutin välein.
- Kun keittoaika on kulunut, nosta kippo varovasti pois mikrosta ja sekoita massa tasaiseksi.
- Kaada toffee nyt leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
- Anna toffeen jäähtyä ensin huoneen lämmössä ja sitten jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
- Leikkaa jähmettynyt toffeelevy paloiksi.
- Jos tuntuu, että toffee on liian kovaa, anna sen hetki pehmitä huoneenlämmössä.
- Kietaise palat halutessasi leivinpaperin palasiin.
- Säilytä toffeeta jääkaapissa.
Oi miten herkullista :) Aivan mahtava löytö tämä blogisi!
VastaaPoistaHeippa Iina Maria :)
PoistaSuosittelen kyllä kokeilemaan, tosi helppoa ja tosi hyvää! Meiltä katosivat nämä herkut ihan hetkessä...täytynee tehdä hieman lisää. :D
Tosi mukava kuulla, että tykkäät blogistani - tuo mukavasti potkua kirjoitteluun kun saa noin ihanaa palautetta. Kiitos. :)