Nutella, tuo monien herkku.
Tiesitkö, että tätä makeaa levitettä voit tehdä myös helposti kotona? Ai et?
Noh, täältäpä tulee ohjetta, jos iskee tarve valmistaa purkillinen Nutellaa.
Kotitekoinen Nutella:
- 1,5 dl (kuorittuja) hasselpähkinöitä
- 400g maitosuklaata
- 1 dl maitoa
- 2 rkl mietoa öljyä
- 3,5 rkl tomusokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- pieni ripaus suolaa
- Paahda pähkinöitä 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
- Murskaa pähkinöitä hieman.
- Kaada murskatut pähkinät monitoimikoneeseen ja surauta hienoksi leikkuuterällä.
- Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa ja paloittele suklaa sen joukkoon.
- Sekoita loput aineet suklaaseoksen joukkoon ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Purkita ja säilytä jääkaapissa.
- Jääkaapissa säilytetty levite saattaa olla hieman jähmeää, joten ota se lämpiämään huoneenlämpöön ennen tarjoamista.
Näyttää ihan törkeeeen hyvältä! Voi kun olisi aikaa testata! :P
VastaaPoistaHeippa Tiia! Törkeeeeen hyvää se kyllä olikin! :D
PoistaVoi että, toivottavasti löydät joskus päivästäsi vapaan siivun ja ehdit kokeilla. :)
Kuulostaa kyllä hyvältä! Osaatko yhtään sanoa kauanko tämä säilyy? Olettaen siis, ettei joku ahmi sitä kerralla :D
VastaaPoistaHeippa Anu, tämän pitäisi säilyä hyvänä jääkaapissa noin kaksi viikkoa :)
Poista