Tällä kertaa en tehnytkään juustokakkua, vaan uunissa paistetun rahkakakun. Sekoitin maustamatonta sekä piparkakun makuista rahkaa ja lisäsin tujaukseksi hieman mandariinin kuorta ja mehua.
Mukavan mausteinen ja pehmeä maku ja ihanaa vaihtelua juustokakulle.
Gluteeniton Piparirahkakakku:
Täyte:
- 500g rahkaa (maustamaton, sekä piparinmakuinen)
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 1 mandariinin mehu
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1,5 rkl perunajauhoja
- n. 5 gluteenitonta piparkakkua murennettuna
Pohja:
- 75g voita (huoneenlämpöistä)
- ripaus suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ mandariinin raastettu kuori
- Vuoraa pienehkö irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Vaahdota voi ja sokeri keskenään.
- Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset.
- Painele taikina vuuan pohjalle ja nosta sitä myös hieman reunoja kohti.
- Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Kaada täytemassa vuokaan.
- Paista koko kakkua vielä 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti.
- Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti