Luumumarmeladia sisältävä pullakranssi tuo joulun kielelle, eikä tarvitse edes osata letittää, sillä tämä kranssi saksitaan kauniiksi.
Pullakranssi käy maistuvana lahjana, taikka kahvipöydän koristajana.
Luumuinen Pullakranssi:
(kaksi kranssia)
- 5dl lämmintä maitoa
- 1 kananmuna
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 2 rkl vaniljasokeria
- ½-1 tl suolaa
- 2 pussia kuivahiivaa
- 175g pehmeää voita (ei sulaa)
- 12-14 dl jauhoja
- 1,5 - 2 rasiaa luumumarmeladia
- ripaus kanelia
- voiteluun 1 muna
- raesokeria
- 1,5 - 2 rasiaa luumumarmeladia
- ripaus kanelia
- voiteluun 1 muna
- raesokeria
-Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää vaahdon sekaan lämmin maito.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niistä puolet maitoseoksen sekaan.
- Lisää pehmeä voi, sekoita.
- Nyt voi kipata loput kuivat aineet taikinaan.
- Vaivaa kunnolla.
- Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan.
- Kaulitse osat suorakaiteen muotoisiksi.
- Levitä marmeladia ja ripaus kanelia taikinalevyjen päälle.
- Rullaa levyt tiukoiksi pötiköiksi pidemmän sivun myötäisesti.
- Nosta rullat leivinpaperoiduille uunipelleille ja muotoile ne ympyröiksi.
- Saksi pötköstä osioita noin kolmen sentin välein ja siirrä ne vuoroin oikealle ja vuoroin vasemmalle.
- Kun tulet pitkon loppuun, nosta alkupää loppupään päälle.
- Anna kranssien kohota jälleen puoli tuntia.
- Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.
- Paista kohonneet kranssit 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
- Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Jaa kohonnut taikina kahteen osaan.
- Kaulitse osat suorakaiteen muotoisiksi.
- Levitä marmeladia ja ripaus kanelia taikinalevyjen päälle.
- Rullaa levyt tiukoiksi pötiköiksi pidemmän sivun myötäisesti.
- Nosta rullat leivinpaperoiduille uunipelleille ja muotoile ne ympyröiksi.
- Saksi pötköstä osioita noin kolmen sentin välein ja siirrä ne vuoroin oikealle ja vuoroin vasemmalle.
- Kun tulet pitkon loppuun, nosta alkupää loppupään päälle.
- Anna kranssien kohota jälleen puoli tuntia.
- Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.
- Paista kohonneet kranssit 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti