>

torstai 3. joulukuuta 2015

Gluteenittomat Piparit




Viimeistään joulukuussa pitää ensimmäiset piparit paistaa - minä paistoin ensimmäiset tosin jo marraskuun alkupuolella. 
Lähikaupan kassa innostui itsekin leipomaan pipareita, kun näki että kannoin kainalossani Aura-juustoa ja glögiä näiden pipareiden kaveriksi...ja nehän ovat parhaita ystävyksiä, jos sitä joku ei vielä tiennyt. 
Joka tapauksessa, olitpa herkkävatsainen, keliaakikko tai muuten vain gluteenittomalla ruokavaliolla - tässä on pipareita juuri sinulle! 
Ihanaa joulun odotusta.


Gluteenittomat Piparit:

(n. 2 pellillistä)


- 2 tl kanelia
- 1 tl pomeranssin kuorta
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl neilikkaa
- ½ tl maustepippuria
- ½ tl vaniljajauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl fariinisokeria 
- 1 dl tummaa siirappia
- 100g voita
- 1 kananmuna
- 5½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl ruokasoodaa
- gluteenitonta jauhoseosta pöydälle kaulintaa varten


- Mittaa kattilaan mausteet, sokeri ja siirappi. 
- Kiehauta seos miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. 
- Anna seoksen jäähtyä hetken ja lisää joukkoon voi sekä kananmuna. 
- Sekoita hyvin.
- Lisää joukkoon lopuksi jauhot ja ruokasooda, jotka on sekoitettu keskenään. 
- Anna valmiin taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään 3h (tai vaikka yön ylikin). 
- Kaulitse jähmettynyt taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja paina muotilla pipareita. 
- Ennen kaulitsemista taikinaa kannattaa muokata käsissä notkeammaksi, jotta se ei repeydy kaulittaessa. 
- Paista pipareita 225 -asteisessa uunissa noin 5-6 minuuttia.
- Tarkkaile pipareita paiston aikana, jos paistat liikaa, ne saattavat haljeta.
- Uunista tullessaan piparit ovat vielä pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.
- Nautiskele vaikkapa glögin, Aura-juuston ja jonkin hyvän hillon kanssa.


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...