Vietin tällä kertaa synttärini pitkästä aikaa Jyväskylässä äitini kanssa. Kahvittelun seuraksi halusin tehdä jotain hyvää...ei kuitenkaan mitään imelää täytekakkua.
Tämä ihanan mehevä kakku syntyy nopeasti ja maistuu mahtavalta.
Kotimainen mustikkarouhe toi kakkuun hauskaa tuntumaa ja loistavaa makua.
Mustikkajuustokakku ilman liivatetta:
- 130g keksejä (domino, digestive tai haluamasi gluteeniton keksi)
- 75 g voita
- 300g tuorejuustoa
- 2,5 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 dl tomusokeria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 4 rkl mustikkarouhetta tai -jauhetta
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (n.20cm vuoka)
- Murskaa keksit ja sulata voi.
- Sekoita keksit ja voi keskenään ja painele seos vuuan pohjalle.
- Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto kulhossa sitruunamehun ja sitruunan kuoren kanssa.
- Yhdistä tuorejuusto ja kermavaahto.
- Lisää joukkoon kardemumma, mustikkarouhe, vaniljajauhe ja tomusokeri.
- Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle.
- Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta lyhempikin aika riittää.
- Koristele ennen tarjoilua esimeksiksi pensasmustikoilla, mintunlehdillä ja pehmeillä hopeakuulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti