Tässä vielä yksi synttärikahvittelujen tarjottava.
Gluteenittoman piirakkapohjan päällä fetaa, pinaattia ja aurinkokuivattua tomaattia.
Ohjeesta tulee pellillinen, ja teinkin niin, että laitoin puolikkaaseen peltiin lisäksi savulohta.
Kumpikin versio maistui vieraille oikein hyvin.
Feta-Pinaattipiirakka:
Pohja:
- 300g turkkilaista jugurttia
- 200g voita (huoneenlämpöisenä)
- 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl suolaa
Täyte:
- 150g pakastepinaattia
- 2 kananmunaa
- 2 purkkia kermaviiliä
- fetakuutioita
- aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- fetakuutioita
- aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- suolaa ja pippuria
- kuivattua basilikaa
- 2 dl juustoraastetta
- Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele tasaiseksi.
- Ripottele taikinan päälle hieman gluteenitonta jauhoseosta, jos tuntuu, ettei taikina muuten tahdo levittyä nätisti.
- Sulata pakastepinaatti ja valuta.
- Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja hieman.
- Levitä tomaatit ja feta piirakkapohjan päälle.
- Sekoita kulhossa kananmunat, kermaviili, suola ja pippuri.
- Kaada seos piirakan päälle.
- Ripota lopuksi basilikaa ja juustoraastetta kuorrutteeksi.
-Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Sulata pakastepinaatti ja valuta.
- Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja hieman.
- Levitä tomaatit ja feta piirakkapohjan päälle.
- Sekoita kulhossa kananmunat, kermaviili, suola ja pippuri.
- Kaada seos piirakan päälle.
- Ripota lopuksi basilikaa ja juustoraastetta kuorrutteeksi.
-Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti