Munakkaat ja omeletit ovat kyllä varmasti monelle tuttuja. Helppoja tehdä ja uusia makuvaihtoehtoja voi kehitellä mielin määrin.
Tässä nyt jälleen yksi vinkki, kuinka käyttää muffinssipeltiä ruuanlaitossa - miniomeletit.
Vatkataan sekaisin vain munia, tilkka kermaa, mausteet ja pätetään täytteet. Simppeliä, kun mikä.
Mukavaa tarjottavaa vaikkapa brunssin merkeissä.
Miniomeletit:
(n. 8-10 kpl muffinssipellistä riippuen)
- 6 kananmunaa
- 2 rkl kermaa
- suolaa & pippuria (1 tl kuivattua yrttiä)
- täytteeksi esimerkiksi pinaattia, fetaa, tomaattia, kinkkusuikaleita ja juustoraastetta
- oliiviöljyä
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan halutessasi myös jotakin kuivattua yrttiä.
- Öljyä muffinipellin kuopat hyvin ja asettele jokaisen pohjalle haluamiasi täytteitä.
- Kaada päälle munaseos.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes munamassa on sopivasti hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti