Mukavaa Korvapuustipäivää, ystävät rakkaat!
Paljastin eilen avomiehelleni, että tänään juhlitaan Korvapuustipäivää. Hän siitä intoutuneena pyysi, että tekisin jotain korvapuustin makuista, muttei kuitenkaan pullaa...että semmoinen tehtävä! Pannukakkuja olimme vasta syöneet, joten niistä en alkanut vääntämään kanelillista versiota. Hmmm, mitenkäs vohvelit? Noh, ne ovat ainakin helppoja tehdä ja täytteen maunkin saisi tehtyä helposti. Siispä toimeen! Hyviä ja makeita näistä tulikin, maidon kanssa maistui makialle.
Korvapuusti-Vohvelit:
( n. 10 kipaletta)
Taikina:
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- ½ dl maissitärkkelystä (tai ½dl lisää jauhoja)
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- ½ tl vaniljajauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 dl maitoa
- ½ dl öljyä
Kanelimassa:
- 2 rkl pehmeää voita
- 2 tl kanelia
- ½ dl fariinisokeria
- 2 rkl maitoa
- Aloita taikinan valmistaminen vatkaamalla kulhossa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
- Sekoita joukkoon maito ja öljy.
- Lisää seokseen kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Taikinan tulisi olla melko jämäkkää, mutta voit halutessasi lisätä tilkan maitoa.
- Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia.
- Valmista silläaikaa kanelimassa.
- Sekoita pienessä kulhossa keskenään pehmeä voi, kaneli ja fariinisokeri.
- Lisää joukkoon maito.
- Seos saattaa näyttää leikkaantuvan tässä vaiheessa, mutta se ei haittaa.
- Siirrä kanelimassa pakastus- tai pursotinpussiin odottamaan.
- Kuumenna vohvelirauta ja nostele taikinasta paistumaan noin 2 ruokalusikan verran taikinaa.
- Leikkaa kanelimassapussin kulma auki ja pursota nopeasti vielä raa'an taikinan pinnalle pyörre.
- Sulje vohveliraudan kansi ja paista kypsäksi.
- Jatka, kunnes taikina ja massa loppuvat.
- Tarjoa esimerkiksi kylmän maidon kanssa.
- Halutessasi voit valmistaa tomusokerista ja tilkasta maitoa valutettavan kuorrutteen vohveleille, mutta nämä ovat kyllä sellaisenaankin hyviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti