>

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Lohimedaljongit


Lohi on sellainen aines itselleni, että silloinkun sitä tulee ostettua, ei sitä viitsi rueta kovasti muuntelemaan. Lohi on parasta voissa paistettuna tai uunikalana...ainakin omasta mielestäni. Mutta jos jotakin vaihtelua haluaa, niin lohimedaljonki on helppo ja hieman retro tapa siihen.Lohimedaljongit:


- haluamasi kokoinen lohifile
(mitä paksumpi file, sitä paremmat medaljongit)
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
- sitruunalohkoja


- Leikkaa fileestä noin 5 cm levyisiä palasia.
- Viillä jokainen pala pitkittäin nahkaan asti, muttei poikki.
- Taita kalapalat nyt niin, että nahka jää keskelle, ja lihat ulkosivuille.
- Nahka jää siis tavallaan saranaksi.
- Suolaa ja pippuroi kalapalat.
- Paista voissa pannulla haluamasi kypsyiseksi.
- Tarjoa esimerkiksi sitruunalohkojen, tilli-kermaviilikastikkeen ja perunamuussin kanssa.

Noh, eihän siitä selostamisesta tullut taas mitään, joten näppärästi piirrustelin teille ohjeet. Toivottavasti tämä selkeyttää asiaa:5 kommenttia:

 1. Tuo on lohiperhonen, medaljonki on kokonaisesta kalasta leikattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heippa anonyymi! :) Minusta tuntuu, että tämä seikka on sitten mennyt muiltakin ohi, nimittäin googletettaessa lohimedaljonkeja tulee esiin juurikin tällälailla leikattuja palasia. Myöskin useassa marketissa olen kalatiskillä nähnyt näitä kutsuttavan medaljongeiksi. Noh, oli perhonen tai medaljonki - maku on ainakin hyvä :)

   Poista
  2. Se on Lohen kyljys joka leikataan pyöreästä kalasta - ei medaljonki. Medaljonki tai ---> "perhonen" (keskon tai hok elannon oma versio medaljongista) siis Oikea medalonki leikataa lohifileen keskipalasta josta vatsasta on otettu noin tuuman pala pois pituus suunnassa. Sikäli en vieläkään ymmärrä miksi ihmiset haluavat lohen ehdottimasti leikata tällä tavalla kun se olisi huomattavasti parempi paistaa palana nahkapinta alaspäin, jotta ei tulisi ylikypsää. T: Kalamestari

   Poista
  3. Terveppä vain Kalamestari! :) Makuasioitahan ovat varmasti kaikki kypsyysasiat ja lienee tuon kalapalasen leikkuutavassakin ja sen kutsumisessakin olla eroja. :D Minulle sillä nimellä ei niin ole merkitystä onko se perhonen vai medaljonki, mutta kiitoksia kommentistasi :)

   Poista
  4. Ammattilaisena minun on velvollisuus erottaa epäkohdat tosista asioista. sillen en voi mitään että väärin ymmärrykset harmittavat mieltäni. Facta on se mitä oikeasti tarkoitetaan puhutaanko kyljyksestä vai medaljongista. Ihan kun väittäis että päivällä on yö ja yöllä päivä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...