Tiedättekö sen tunteen, kun haluaisi jotain rapsakkaa ja hyvää? Ai tiedätte? Noh, tässäpä on uusi vinkki sen halun taltuttamiseksi.
Keksit ovat gluteenittomia, kuten myös tämä porkkanahummus joka on fodmap-ystävällisempi kuin "perusversio."
Nam nam napostelemaan!
Siemenkeksit:
- 1,5 dl kurpitsansiemeniä
- 2,5 dl pellavansiemenrouhetta
- 0,5 dl seesaminsiemeniä
- 0,5 dl chiasiemeniä
- 1 tl suolaa
- 3 dl vettä
- Laita kurpitsansiemenet kulhoon ja surista sauvasekoittimella karkean hiekan näköiseksi rouheeksi.
- Lisää kulhoon muut ainekset.
- Sekoita massaa, kunnes se hieman jämäköityy.
- Levitä leivinpaperi uunipellille ja taputtele keksimassa koko pellin kokoiseksi levyksi.
- Leikkaa taikinaan taikinapyörällä tai veitsellä haluamasi kokoisia paloja.
- Paista/kuivata keksejä 100-asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia.
- Anna keksien jäähtyä kokonaan ennen palojen irrottelua.
Porkkanahummus:
- 500g porkkanoita
- 2 tl hunajaa tai siirappia
- suolaa & pippuria
- 1 tl juustokuminaa
(- valkosipuliöljyä tai jauhetta)
- ½ tl jauhettua korianteria
- 2 rkl öljyä
- 2 kukkurallista rkl tahinia
- 2 tl sitruunamehua
- Kuori porkkanat ja pilko ne lanteiksi kulhoon.
- Sekoita kulhossa porkkanoiden kanssa suola, pippuri, hunaja/siirappi, kumina, korianteri ja öljy.
- Kippaa porkkanat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
- Anna porkkanoiden jäähtyä kokonaan.
- Surauta porkkanat sauvasekoittimella tahnaksi, lisää tahini ja sitruunamehu - surauta vielä kerran.
- Tarjoa esimerkiksi siemenkeksien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti