Juhliin ei kyllä kannata ikinä tehdä kamalaa määrää makeaa tarjottavaa, tuntuu että saat sitten itse syödä puolikkaan kakun tai miljoona muffinia juhlien jälkeisenä päivänä. Mutta, kuitenkin muutama makea juttu on oltava, ja tänään ne ovat, Monsterifudgen lisäksi, Kurpitsamaa-Browniet, jotka on tehty gluteenittomaan kaurajauhoon.
Meheviä ja kosteita brownieita, nam nam. Toivottavasti myös vieraat tykkäävät!
Kurpitsamaa-Browniet (Gluteeniton):
- 255g tummaa suklaata
- 225g voita
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- ripaus suolaa
- päälle värjättyä (ja makeutettua) tuorejuustoa ja kurpitsakarkkeja
- Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa.
- Sekoita seosta sulatuksen aikana.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
- Sekoita vaahtoon vanilja ja ripaus suolaa.
- Kaada suklaamassa vaahdon sekaan hiljalleen kokoajan sekoittaen.
- Kääntele taikinan joukkoon jauhot.
- Vuoraa n. 30x30cm -vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.
- Paista 180-asteisessa uuunissa n. 35-40 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Kun browniet ovat jäähtyneet voit pursottaa koristeeksi kurpitsojen lehtiä ja varsia.
- Viimeistele kurpitsakarkeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti