Näitä oransseja pulleroita tuntuu nyt putkahtelevan kauppojen hyllyille kuin sieniä sateella, joten mars kauppaan ja oma kurpitsa ostamaan!
Melkeimpä parasta, mitä kurpitsasta voi tehdä on mielestäni erilaiset keitot. Täällä onkin jo yksi kurpitsakeiton ohje, jossa kurpitsat ensin paahdetaan uunissa ja lopputuloksesta tulee eri makuinen, kuin tästä versiosta. Tässä sinun ei tarvitse kuin kuoria ja lohkoa kurpitsat ja heittää ne pataan muhimaan.
Samettinen Kurpitsakeitto:
- n.1 kg kurpitsaa
(- 1 pieni sipuli)
- 3 rkl voita
- 1 kasvis- tai kanaliemikuutio (gluteeniton)
- 8 dl vettä
- 200g Koskenlaskijaa
- suolaa &pippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl muskottia
- maun mukaan hunajaa
- Lohko kurpitsa ja kuori lohkot.
- Pieni lohkoja hieman ja laita ne kattilaan.
(Jos käytät sipulia, kuullota niitä hetki kattilassa ennen kuin lisäät kurpitsat.)
- Lohkaise sekaan voi ja anna kurpitsoiden tiristä kattilassa hetki.
- Murenna sekaan liemikuutio ja lisää vesi.
- Keitä, kunnes kurpitsan palaset ovat pehmeitä.
- Laita sekaan Koskenlaskija ja surauta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Mausta.
- Tarjoa esimerkiksi smetanan, ranskankerman tai paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti