Jos joku ihmettelee, miksi ihmeessä tuppaan nyt jatkuvasti gluteenittomia reseptejä, niin se johtuu puhtaasti omasta vatsastani ja sen yhteistyökyvyttömyydestä.
Jatkakaamme.
Minikuppikakkuja on tässä blogissa ennenkin nähty, mutta tässä niistä gluteeniton, ja aivan yhtä hyvä versio.
Gluteenittomat Minikuppikakut:
(n. 30kpl)
- 100g pehmeää voita
- 100g sokeria
- 2 kanamunaa
- ripaus suolaa
- 1 tl vaniljasokeria tai ½ vaniljatangon siemenet
- 100g gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- sitruunan kuorta raastettuna, maun mukaan
- Sekoita pehmeä voi ja sokeri kulhossa keskenään kuohkeaksi.
- Lisää kananmunat yksitellen, samalla sekoittaen.
- Kääntele joukkoon loput taikinan ainekset.
- Asetelle minikuppikakkujen paperit joko niille tarkoitetulle muffinivuualle, tai suoraan uunipellille.
- Täytä paperivuuat noin yhdellä teelusikallisella taikinaa.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 8-10 minuttia, tai kunnes taikina ei ole koskettaessa enää tahmeaa.
- Pursota päälle kermaa, voikreemiä, tai millä mielesi tekeekään kuppikakkusi koristella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti