Hoksasin juuri, eten ehtinyt ottaa juuri minkäänlaisia kuvia kummastakaan kakusta, jotka synttärijuhliin leivoin, mutta nooh..tässä teille kuitenkin kinkkupiirakkaa ja tulevissa postauksissa muutama muu tarjolla ollut syötävä. Gluteenittomien leivonnaisten taikinat saattavat monesti olla ikävän murenevia, mutta tämän piirakan pohja onnistui kyllä mielestäni hyvin ja pysyi kasassa mainiosti.
Gluteeniton Kinkkupiirakka:
(pellillinen)
Pohja:
- 300g turkkilaista jugurttia
- 200g voita (huoneenlämpöisenä)
- 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl suolaa
Täyte:
- 250g kinkkusuikaleita
- 1 paprika
- 2 kananmunaa
- 1 purkki kermaviiliä
- 100g turkkilaista jugurttia
- suolaa ja pippuria
- kuivattua basilikaa
- 2 dl juustoraastetta
- Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele tasaiseksi.
- Ripottele taikinan päälle hieman gluteenitonta jauhoseosta, jos tuntuu, ettei taikina muuten tahdo levittyä nätisti.
- Pilko paprika ja levitä kinkkusuikaleiden kanssa taikinan päälle.
- Sekoita pienessä kulhossa kermaviili, jugurtti ja munat.
- Mausta seosta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kermaviiliseos piirakan päälle.
- Ripota lopuksi basilika ja juustoraaste.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti