>

tiistai 10. marraskuuta 2015

Mehevä Gluteeniton Porkkanapiirakka



Porkkanapiirakka on kyllä yksi lempparileivonnaisistani. Ja luulempa, että moni muukin on samaa mieltä. 
Ihanan mehevää ja mausteista piirakkaa...ainakin kun vehnäjauhoilla sen tekee - vaan kuinkas käykään gluteenittoman version. 
No hyvin kävi! Maku ja koostumus ei kyllä häviä "tavisversiolle". Itse tein vain pienen vuuallisen, mutta ynnäilin määrät pellilliseen.
Hop hop, kokeilemaan.


Mehevä Gluteeniton Porkkanapiirakka:

(pellillinen)


Pohja:


- 6 kananmunaa
- 5 dl muscovado- tai fariinisokeria
- 5,5 dl gluteenittomia jauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljajauhetta
- 2 rkl kanelia
- ripaus suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 300g voita
- 9 dl porkkanaraastetta



Kuorrute:


- 400g tuorejuustoa
- ½ sitruunan mehu
- 2 dl tomusokeria
- ½ tl vaniljajauhetta



- Kuori ja raasta porkkanat.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi keskenään.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
- Sulata voi mikrossa.
- Lisää munavaahtoon vuorotellen voita, kuivia aineita ja porkkanaraastetta.
- Kääntele varovasti sekaisin, ettei taikina lässähdä.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, tai kunnes piirakka on kypsä.
- Kun piirakka on kypsä, anna sen jäähtyä ennen kuorrutusta.
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään kipossa.
- Tarkista kuorrutteen maku ja lisää halutessasi tomusokerin määrää.
- Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs ja kuulostaapas hyvältä! Kivat koristeetkin olet väkertänyt :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentistasi, nimikaima :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...