Juhlistimme eilettäin nelivuotista taivaltamme hyvän ruuan merkeissä. Miehen toiveesta tarjolla oli pihvejä maustevoin kanssa.
Tässä nyt vinkkiä pippuriseen maustevoihin, joka käy mukavasti lihan tai kanan seuralaiseksi.
Pippurinen Maustevoi:
- 200g voita
- ripaus suolaa
- 1½ rkl rouhittua pippurisekoitusta
- 1 tl hienonnettua timjamia
- ½ tl juoksevaa hunajaa
- Pehmitä voi notkeaksi huoneenlämmössä tai mikrossa.
- Sekoita voin sekaan ripaus suolaa, hunaja, rouhitut pippurit, sekä hienonnettu timjami.
- Kaavi maustettu voi kelmun päälle ja rullaa se tiukaksi pötikäksi.
- Solmi kelmun päät hyvin.
- Nosta voipötkö jääkaappiin jähmettymään.
- Leikkaa jähmettyneestä voista kiekkoja lihan tai kanan päälle.
- Voi säilyy jääkaapissa noin viikon, tai pakastimessa noin kuukauden.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti