Meillä vieraili tänään mukava ja hyväsydäminen vieras, joten minäpä nohevana leipaisin tällaisen vierasta varten heti aamutuimaan.
Itsepoimittuja mustikoita ja pakastelokerosta löytyneitä karhunvatukoita, gluteeniton pohja ja päälle hieman rapsakkaa kaurahiutaletta.
Helppo ja nopea ohje maukkaalle piiraalle.
Mustikka-Karhunvatukkapiiras:
Pohja:
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- ripaus suolaa
- 1 dl sokeria
- 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- ½ tl vaniljajauhetta
- ½ tl kardemummaa
- ½ dl voisulaa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- täytteeksi noin 3 dl mustikoita ja 2 dl karhunvatukoita
Päälle:
- ½ dl voisulaa
- ½ dl fariinisokeria
- 1,5dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 1 tl vaniljajauhetta
- Sekoita pohjataikinan ainekset kulhossa keskenään.
- Älä kuitenkaan vatkaa.
- Voitele kevyesti valitsemasi piirakkavuoka ja kumoa taikina siihen.
- Taputtele taikina tasaisesti vuuan pohjalle.
- Ripottele päälle marjat.
- Sekoita kulhossa nyt kaurahiutalemurun ainekset.
- Levitä muru piirakan päälle käsin.
- Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 20-25 minuuttia.
- Tarjoa vaikkapa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Karhunvatukka onkin uus tuttavuus itselle.Meillä kasvaa karviaisia kylläkin.Makoisan näköinen piirakka!
VastaaPoistaHyvin maistuivat karhunvatukat tässä piirakassa, minäkin poimin ne kyytiin pakasteesta :D Kiitoksia Aikku, pohja sopisi varmasti myös karviaispiirakkaan. :)
Poista