Pidimme pari iltaa sitten pienet vohvelikestit ystäväisten kera.
Tarjolle laitoin sekä suolaisia, että makeita vohveleita; suolaiset kinkkutäytteellä ja makeat tarjosin useamman täytevaihtoehdon kera, mutta oma suosikkini oli kermavaahto ja itsetekemäni mustikkahillo.
Tässä nyt teille muillekin ohjetta kahteen vohvelitaikinaan.
Pöytä koreaksi ja kestit pystyyn!
Makeat Vohvelit:
(n. 10 vohvelia)
- 50g voisulaa tai öljyä
- 2 dl maitoa
- 3 dl hiilihapollista vettä
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta, tai vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus kanelia ja kardemummaa
- 2 rkl sokeria
- Sekoita taikinan ainekset keskenään.
- Anna taikinan turvota noin puolisen tuntia.
- Paista öljytyllä vohveliraudalla lättysiä.
-Tarjoa täytteeksi esimerkiksi jäätelöä, suklaata, vaahtokarkkeja, erilaisia hilloja tai kermavaahtoa.
Suolaiset Vohvelit:
(n. 10 vohvelia)
- 50g voisulaa tai öljyä
- 2 dl maitoa
- 3 dl hiilihapollista vettä
- 4 gluteenitonta jauhoseosta, tai vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa ja pippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua basilikaa
- Sekoita taikinan ainekset keskenään.
- Anna taikinan turvota noin puolisen tuntia.
- Paista öljytyllä vohveliraudalla lättysiä.
- Tarjoa täytteeksi esimerkiksi tällaista kinkkutäytettä:
Kinkkutäyte Vohveleille:
- 1 purkki kermaviiliä
- 200g tuorejuustoa (esim. pippuri)
- 200g kinkkukuutioita tai -suikaleita
- ½ oranssi paprika kuutioina
(- ½ punasipuli silputtuna)
- tuoretta tai kuivattua yrttiä maun mukaan (minulla tässä basilika)
- 2 tl ketsuppia
- ripaus suolaa ja reilusti pippuria
- ½ tl curryjauhetta
- ½ tl paprikajauhetta
- hieman hunajaa makeutukseksi
- Sekoita kinkkutäytteen ainekset keskenään.
- Säädä suolaisuutta ja makeutta makusi mukaan.
- Tarjoa suolaisten vohveleiden päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti