Soija on ihan mukavaa vaihtelua ainaiselle lihalle - joten haluaisinkin nyt jakaa teidän kanssanne aikalailla vakkarireseptini, jos teen kasvisruokaa. Tuttuun tapaan, tämäkin on helppoa ruokaa, kaikki vaan samaan pataan ja uuniin muhimaan.
Soijapata:
- 10 kpl soijafileitä
- 8 pientä perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 tölkki haluamiasi papuja
- 2,5 dl kermaa (kaura- tai ihan perus kuohukerma)
- 1 fondikuutio (esim kana tai kasvis)
- suolaa maun mukaan
- 1 tl currya
- n. 5 dl vettä
- 1 rkl hunajaa
- luraus soijakastiketta
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- Pese, (halutessasi kuori) ja pilko vihannekset pataan.
- Valuta pavut ja lisää ne kerman, soijafileiden ja veden kanssa vihannesten sekaan.
- Lisää lopuksi fondikuutio, curry, hunaja, soijakastike ja rakuuna.
- Sekoita ainekset ja painele hieman, jotta ne peittyisivät osittain nesteeseen.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
- Tarkkaile paiston aikana, etteivät soijapalat pala - voit hieman käännellä niitä paiston aikana.
- Jos pinta alkaa tummua mielestäsi liikaa, aseta padan päälle kansi tai folio.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti