>

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tortillalätyt


Sunnuntai-iltana telkkarin ääressä on mukava sulloutua viltin uumeniin, napostella jotakin ja valmistautua tulevaan viikkoon.
Tortillat on helppoja ja mukavia tehdä, mutta valmiisiin lettuihin on tullut vähän kyllästyttyä - siispä tässä teille reseptiä omatekemiin tortillapohjiin. :----)


Tortillalätyt:

(Tästä taikinasta tulee n. 6 keskikokoista lettua.)

- 4 dl vehnäjauhoja 
(korvasin itse osan jauhoista 0,25dl ruisjauhoja)
- 1 tl suolaa
- ½ tl pippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ dl öljyä
- 1½ dl kuumaa vettä


- Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. -> Lisää öljy.
- Nypi öljy jauhoseoksen sekaan.
- Lisää kuuma vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Tuikkaa taikinakulho jääkaappiin n. 20 minuutiksi lepäämään.
- Jauhota esimerkiksi pöydän pinta ja pyörittele taikinasta n. kuusi palleroa.
- Kauli palloista ohuita lettuja. (Valitse lettujen koko pannun koon mukaan.)
*Jos haluat pohjista aivan pyöreitä, leikkaa veitsellä kaulitun letun reunat esim. lautasta apuna käyttäen.*
- Paista lätyt pikaisesti kuivalla pannulla, niin että lätyn pintaan tulee muutamia ruskeita laikkuja.
- Täytä tortillat valitsemillasi täytteillä ja pistele poskeen! :---)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...