>

tiistai 5. tammikuuta 2016

Gluteeniton Siemennäkkäri Tattarijauhoista




Noniin, vuoden ensimmäinen postaus olisi mallia: Siemennäkkäri.
Blogissa on nähty ennenkin siemennäkkäreiden ohjeita, mutta tämä on niin helppoa tehdä ja variaatioita on mukava kehitellä, että tässä siis jälleen siemennäkkäriä tattarijauhoja käyttäen.



Gluteeniton 

Siemennäkkäri Tattarijauhoista:


(pellillinen)


- 1 3/4 dl tattarijauhoja
- 1 dl chian siemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä
- 1 dl auringonkukan siemeniä
- ½ dl kurpitsan siemeniä
- 3/4 dl kuorittuja hampunsiemeniä
- ½ tl suolaa (tai maun mukaan)
- 2,5 dl kiehuvaa vettä
- ½ dl oliiviöljyä (muukin öljy käy)


- Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Taputtele näkkäritaikina öljytyin tai vedellä kostutetuin käsin pellille.
- Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä näkkärilevy paloiksi ja painele taikinaan pieniä kuoppia.
- Paista n. 160-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
- Anna näkkärin jäähtyä ja rapeutua pellin päällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...