Ruskeakastike on meillä ollut aina melkolailla perushuttua, mutta sen jälkeen kun vatsani alkoi oireilla, eipä sitä enää pahemmin ruokapöydästä löytynyt. Aloin tätä ruokaa kuitenkin niin paljon kaipaamaan, että oli lähes pakko kehitellä siitä gluteeniton versio.
Kastikkeen seuraksi makkaran palasia tai jauhelihaa, sekä pottumuussia - johan tuli parempi mieli.
Gluteeniton Ruskeakastike:
(- makkaran palasia tai jauhelihaa)
- 50g voita
- 50g hienoja gluteenittomia kaurajauhoja
- sen verran vettä, että saat haluamasi koostumuksen
- 1 pienehkö sipuli
- 1 fondikuutio (ei pakollinen)
- 3 rkl ketsuppia
- 1 rkl sinappia
- suolaa maun mukaan
- reippaasti pippuria.
- Sulata voi pannulla.
- Lisää joukkoon kaurajauhot ja anna niiden ruskistua.
- Kaada joukkoon vettä kokkoajan sekoittaen, kunnes olet tyytyväinen koostumukseen.
- Mausta.
- Lisää kastikkeen joukkoon paistettua jauhelihaa ja sipulisilppua tai makkaranpaloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti