Vietimme muutaman päivän Jyväskylässä ystäväiseni häitä juhlien, ja kotiin palatessa kaipasi jälleen jotain helppoa kotiruokaa.
Aurajuustolla on hankala mennä pieleen, ainakaan jos pidät siitä kovasti! :D
Nämä hieman tuunatut jauhelihapihvit ovat mukavan täyteläisiä ja käyvät vaikka kotitekoisen hampparinkin väliin.
Aura-Jauhelihapihvit:
( n. 14 pihviä)
- 700g jauhelihaa
- ½ pakettia Aurajuustoa
- ripaus suolaa halutessasi
- pippuria
- 1 pieni sipuli
- 1 kananmuna
- 1 purkki kermaviiliä
- 1 rkl sinappia
- ½ tl paprikajauhetta
- Silppua sipuli.
- Kippaa jauhelihaköntti kulhoon ja murenna sekaan aurajuustoa.
- Riko kippoon kananmuna.
- Lisää sipulisilppu, kermaviili, pippuri, suola, sinappi ja paprikajauhe.
- Sekoita hyvin taikinaksi.
- Ota taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia nökäreitä ja painele ne pihveiksi leivinpaperille.
- Paista pihvejä n. 20 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
- Keitä seuraksi vaikkapa tuppipottuja tai tee kuohkeaa perunamuussia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti