Kylmää maitoa ja keksejä - siitä ei paljon paremmaksi voi pistää.
Näissä lämpäreissä on rapsakka kuori ja pehmeä sisus, kuten kunnon cookieissa kuuluukin.
Sattumina kekseissä on kolmea suklaata, ja paljon.
Triplasuklaa Cookiet:
(kaksi pellillistä)
- 170g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl fariinisokeria
- ½ dl "normaalia" sokeria
- 1 kananmuna
- 1/4 tl suolaa
- n. 4,5 dl jauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- ripaus kanelia
- 200g suklaata rouhittuna (valko- , maito- ja tummaa suklaata)
- Vaahdota voi ja sokerit keskenään kulhossa kuohkeaksi.
- Lisää sekaan kananmuna ja sekoita.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita massan joukkoon.
- Kääntele rouhitut suklaat taikinan sekaan.
- Nosta taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Pyörittele taikinasta leivinpaperin päälle pellille palleroita.
- Minulla palleroita tuli n. 9 per pelti ja kekseistä tuli noin kämmenenkokoisia, joten voit tehdä pienempiäkin.
- Jätä palleroiden väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät uunissa melkoisesti.
- Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
- Keksit ovat valmiita, kun keksien reunat ovat jämäkät, mutta keskusta on vielä pehmeä.
- Anna jäähtyä hieman.
- Tarjoa vaikkapa kylmän maidon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti