Hampparit kuuluvat minusta kesään aika oleellisesti - rentoa ruokaa.
Kesällä myös ruuan valmistuksen pitää sujua vaivattomasti lomafiiliksissä ja lopputuloksen toki soisi olevan kuin seitsemännestä taivaasta.
Tässäpä tätä.
Nimesin tämän herkuttelijan kanahamppariksi, koska maku on melkoinen ja kukapa tästä nyt haluaisi kieltäytyä? Hampparin sisälmyksiä voit toki muokata omaan suuhusi sopivammaksi, jos vaikkapa valkohomejuusto ei ole lemppareitasi.
Tuhdin hampparin kaveriksi tarjoilin pirteän värisiä bataattiranskiksia.
Kanahampurilainen:
(kahdelle)
- 2 kanan rintafilettä tai paistileikettä
- 1 kananmuna
- 1 dl maissijauhoja
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl curryjauhetta
- suolaa & pippuria
- 1,5 dl pankojauhoja
- 0,5- 1 dl parmesaania raastettuna
( voi myös tehdä hampparin ilman leivitystä, paista silloin kana vain pannulla tai uunissa kypsäksi sellaisenaan..tai siis ainakin suolattuna ja pippuroituna.)
- rucolaa
- 4 siivua pekonia
- 4 ananasrengasta
- valitsemaasi juustoa (minulla tässä cheddar ja valkohomejuusto)
- punasipulia
- haluamaasi hampparikastiketta, tai: ½dl turkkilaista jogurttia, suolaa, pippuria, hunajaa, ½ tl rakuunaa ja liraus sitruunamehua sekoitettuna keskenään.
- ketsuppia
- leipänä minulla tässä Fazerin Puikula; Grahampaahto
- Riko kananmuna kulhoon ja riko sen rakenne.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään maissijauhot ja mausteet.
- Mittaa kolmanteen kulhoon pankojauhot ja parmesaaniraaste.
- Suolaa ja pippuroi kanapalat kevyesti.
- Pyöräytä kanat ensin maissijauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseski pankojauhoissa.
- Paista 250-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, hieman kanapaloista riippuen. (Älä päästä kuitenkaan kuivaksi.)
- Käännä kanat ympäri paiston puolivälissä.
- Kun paistoaikaa on jäljellä vajaa minuutti, läimäise viipale cheddaria kanojen päälle.
- Paista pekonit pannulla rapsakoiksi ja nosta talouspaperin päälle odottamaan.
- Käytä pannulla seuraavaksi ananasrenkaat, aseta paiston lopuksi viipaleet valkohomejuustoa niiden päälle.
- Paahda leivät kevyesti ja aloita hampparin kasaaminen.
- Laita väliin rucola, hieman kastiketta, kana&cheddar, pekoni, ananasrenkaat&valkohomejuusto, sipulirinkulat, lisää kastiketta ja kannen sisäpintaan hieman ketsuppia.
Sitten lisukkeen pariin:
Bataattiranskalaiset:
- 1 isohko bataatti
- 1,5 rkl maissijauhoja
- suolaa & pippuria
- ripaus paprikajauhetta
- ripaus sipulijauhetta
- öljyä
- Pese bataatti ja leikkaa se suurinpiirtein tikuiksi.
- Huljuta bataattitikkuja kylmässä vedessä, jotta tärkkelystä irtoaa.
- Kuivaa bataatit talouspaperin tai keittiöpyyhkeen välissä hyvin kuiviksi.
- Kaada kulhoon hieman öljyä ja pyöräytä ranskalaiset niin että öljyä on jokaisessa tikussa.
- Ripottele kulhoon maissijauhot ja pyöräytä taas.
- Levitä ranskalaiset leivinpaperin päälle uunipellille niin, että jokaisella bataatilla on hieman tilaa ympärillään.
- Ripottele päälle suolaa, pippuria ja sipuli- sekä paprikajauhetta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
- Kääntele tikkuja suurinpiirtein paiston puolivälissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti