Mansikkakakku kuuluu meidän kesäperinteisiimme, ja äkillisestä lämmöstä johtuen päätti tämä kakku alkaa nakuilemaan, eikä saanut sivuilleen peittävää kermakerrosta. Tämä rustiikkinen, mutta kaunis ilmestys on gluteeniton ja todella herkullinen. En ole itse mikään mahdoton täytekakkujen ystävä, mutta mansikkakakku maistuu aina!
Nakuileva Mansikkakakku:
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper)
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1½ tl leivinjauhetta
- 3 rkl maitoa
Täyte:
- Mansikoita makusi mukaan, mutta n. litra.
- 1 prk maitorahkaa
- 2,5 dl vispikermaa
- tomusokeria ja vaniljasokeria rahkan ja kerman makeutukseen
- kostutukseen n. 2 dl luomu omenamehua, maitoa tai sitruunalimpparia.
- Mintunlehtiä
- Voitele ja jauhota irtopohjavuoka gluteenittomilla jauhoilla.
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne käännellen taikinan joukkoon.
- Lisää taikinaan vaniljasokeri ja kardemumma.
- Sekoita lopuksi sekaan maito.
- Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 170-asteisessa uunissa noin 35-60 minuutia vuuan koosta, pohjan paksuudesta ja uunista riippuen.
- Kakku on kypsä, kun tikulla tökättäessä tikkuun ei jää kiinni taikinaa.
- Anna kakkupohjan jäähtyä ennen täyttöä.
- Leikkaa pohja kahteen tai kolmeen osaan.
- Kostuta pohjakerros, lisää päälle makeutettua rahkaa ja kermaa.
- Viipaloi väliin mansikoita ja mintunlehtiä.
- Kostuta jälleen seuraava kerros ja täytä.
- Lätki kannen päälle loppu kerma, mansikat ja mintunlehdet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti