Nyt loppuu se kastikkeiden kanssa pemplaaminen ja vaikerointi!
Tällä pomminvarmalla reseptillä onnistut varmasti tekemään ruskean jauhelihakastikkeen - tai kuten ammoisina aikoina koulussa sitä kutsuttiin, murukastikkeen.
Ruskea kastike tuntuu olevan monelle melkoinen murheenkryyni kotikeittiöissä, tai ainakin sen perusteella kuinka monen suusta olen saanut valitteluja aiheesta kuulla.
Tästä ruuasta tulee koti mieleen, sillä maailman parasta ruokaa oli lapsosena mamman tekemä jauhelihakastike ja seuraksi tuppipottuja tai makarooneja.
Sukeltakaahan minun lapsuuteni makuihin:
Perinteinen Murukastike:
- 400g naudan jauhelihaa
- 1 pienehkö sipuli
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 4-5 dl vettä
- 1 fondikuutio (kana tai liha)
- 3 rkl ketsuppia
- 1 rkl sinappia
- suolaa maun mukaan
- pippuria reilusti
- Silppua sipuli ja kuullota öljytilkassa pannulla.
- Lisää pannulle seuraksi jauheliha.
- Mausta jauheliha fondikuutiolla, suolalla ja pippurilla.
- Ripottele ruskistuneen jauhelihan päälle jauhot ja kääntele hetki, jotta jauhot kypsyvät.
- Kiehauta vettä vedekeittimessä ja mittaa pannulle ensin 4 desiä samalla sekoittaen.
- Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää vettä.
- Mausta kastike sinapilla, ketsupilla, suolalla ja pippurilla.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai suolaisuutta.
- Tarjoa tuppipottujen, perunamuussin taikka vaikka makaroonin kanssa.
* Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen porkkanaa raastettuna. Antaa mukavaa makeutta.
Ihana murukastike ja kaunis kuva <3
VastaaPoistaTykkään (tässäkin) ohella punajuurista ja/tai suolakurkuista.
Heippa Elisa, onpa ihana kuulla että olen onnistunut kuvan ottamisessa :) Ruskeansävyiset ruuat kun ovat tunnetusti hieman hankalia kuvattavia.
Poista