Pirteyttä kesän odottelun keskelle tuo ihanan pehmeä ja helppotekoinen mandariinikana. Hedelmäkulhossa vierekkäin kököttelevät mandariinit välittivät jollakin ilveellä viestin pääkoppaani, että he haluaisivat näytellä vahvaa sivuosaa tämänpäivän menussa - tässäpä siis ohjetta tähän slow foodiin:
Mandariinikana:
- n.800g kanan reisipaloja
(voit käyttää myös rintafileitä, nuijia tai muuta haluamaasi osaa)
- 1 tölkki kookosmaitoa
- 2 dl kevyttä ruokakermaa
- 1 tölkki (pieni) säilykemandariineja
- 1 tuore mandariini (kuori+mehu)
- 2 tl currya
- ½-1 tl savupaprikajauhetta (tavallinen käy myös)
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- ½ punainen paprika
(- ½ valkosipulinkynsi)
- 1 tl kuivattua korianteria
- 2 tl tomaattipyrettä
- 1 rkl hunajaa
- Kaada uunivuokaan kookosmaito ja ruokakerma.
- Mausta seos mandariinin raastetulla kuorella, mehulla ja mausteilla.
- Pilko paprika kuutioiksi (silppua valkosipuli) ja lisää säilykemandariinien kanssa pataan.
- Turauta perään tomaattipyre ja hunaja.
- Tarkista maku ja lisää kanat sekaan, niin että ne peityvät kastikkeeseen.
- Anna kanojen muhia uunissa, kastikkeen hellässä huomassa, noin 2 tuntia 180 asteessa. Aika riippuu siitä, kuinka tiivistä haluat kastikkeestasi ja kuinka nopeasti valitsemasi palat kypsyvät.
- Minulla kanat olivat uunissa noin kaksi ja puoli tuntia - välillä sekoittelin kastiketta ja lappasin sitä kanapalojen päälle. Kastikkeen ansiosta kana ei kuivahda, vaikka olisikin pitkään uunissa.
- Tarjoa vaikka riisin, ohrahelmien tai kuskusin kanssa.
Hei! :)
VastaaPoistaLöysin vasta blogisi ja tykkäsin paljon! Sulla on paljon ihania ruokaohjeita. ;) Liityin lukijaksi.
http://katri-itsjustmylife.blogspot.fi/
Hei, Katri! Ihana kuulla, että pidät blogistani :--) Mukavaa, että liityit myös lukijaksi, lämpimästi tervetuloa! :--)
Poista