Hedelmäkulhossa majailee inhottavasti ruskettuneita banaaneja..mitäpä niistä tekisi, kun ei oikeen tekisi mieli niitä syödä sellaisenaan - banaanikakkua tietysti!
En ole koskaan ollut mikään suuri kuivakakkujen ystävä, sillä monet kuivakakut ovat nimensä mukaisesti kuivia. Tämä banaanikakku, sen sijaan, on ihanan mehevä ja pirteyttä siihen tuo sitruuna.
Mehevä Banaanikakku:
- 2 kypsää banaania
- ½ tl vaniljajauhetta
- ripaus suolaa
- 1 dl öljyä
- 2,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl luonnon jogurttia
- 2 tl sitruunamehua + hieman raastettua kuorta
- 4,5 - 5 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- Muussaa banaanit astiassa ja sekoita vaniljajauheen, sitruunamehun ja -kuoren kanssa.
- Sekoita kulhossa keskenään öljy ja sokeri, lisää munat ja vatkaa hetki.
- Lisää öljyseokseen banaanimössö, jogurtti ja suola. Sekoita.
- Sekoita keskenään leivinjauhe ja jauhot.
- Lisää jauhoseos sekoitellen taikinan joukkoon.
- Voitele ja jauhota (korppujauholla) kakkuvuoka ja kippaa taikina sen sisuksiin.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai niin kauan kunnes testitikkuun ei jää taikinaa.
Banaani parhaassa muodossaan! Näyttää erittäin hyvältä:)
VastaaPoistaKiitoksia vain Bauerin Jackki! :D Ja voin myös vakuuttaa, että maistuikin erittäin hyvältä.
Poista