>

tiistai 12. elokuuta 2014

Vaniljaiset Mustikkapullat


Eilen kävin ystäväiseni, Elinan, kanssa mustikkamettässä pyörimässä, ja aikamoinen saalis saatiinkin. Osan mustikoista laitoin pakkaseen, osa meni näihin pulleroisiin...vielä pitäisi päättää, mitä ihmettä lopuilla teen. Noh, kyllä sitä jotakin keksii.
Taisin hieman jopa yllättää itseni näiden pullien kanssa, sillä olen hieman kyllästynyt peruspullaan, mutta näitä olisin voinut syödä vaikka viisi kylmän maidon kanssa! :--D Vaniljakreemi, pehmeä ja kardemummainen pulla, sekä maistuvat mustikat ovat todella hyvä yhdistelmä!
Pullataikina on muutoin sama, kuin pikkupullien ohjeessa, mutta lisäsin vain enemmän vaniljasokeria ja vähensin hitusen suolan määrää.


Vaniljaiset Mustikkapullat:

(24 pulleroista)

Taikina:

- 5dl lämmintä maitoa
- 1 kananmuna
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 2 rkl vaniljasokeria
- ½-1 tl suolaa
- 2 pussia kuivahiivaa
- 175g pehmeää voita (ei sulaa)
- 12-14 dl jauhoja


Kreemi:

- 8 rkl vaniljakreemijauhetta
- 2 dl vettä


Päälle:

- 4 dl mustikoita
- 3 rkl tomusokeria
- 1-2 rkl perunajauhoja


-Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää vaahdon sekaan lämmin maito.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niistä puolet maitoseoksen sekaan.
- Lisää pehmeä voi, sekoita.
- Nyt voi kipata loput kuivat aineet taikinaan.
- Vaivaa kunnolla.
- Taikina saa jäädä melko löysäksi, jotta saat meheviä pullia.
- Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina 24:ään osaan ja pyörittele palloiksi leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kohota noin puolisen tuntia.
- Paina jauhotettua lasia (tai siis sen pohjaa) apunakäyttäen pulliin kuoppa kreemille.
- Sekoita kahteen desiin vettä vaniljakreemijauhe ja sekoita, kunnes seos paksuuntuu.
- Annostele kreemiä jokaisen pullan kuoppaan.
- Mittaa mustikat, tomusokeri ja perunajauhot kuppiin ja pyöräytä sekaisin.
- Ropsauta jokaisen pullan päälle kasa mustikoita.
- Voitele pullat munalla ja ripsottele päälle hieman raesokeria.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia uunista ja pullien koosta riippuen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...