Tästä ei varmaankaan näin aamutuimaan paljoakaan lähemmäksi Amerikkaa pääse. Pannukakkuja, pekonia ja vaahterasiirappia - loistava yhdistelmä! Laiskan pannukakkuja näistä tekee valmistamisen helppous ja laiskotellessa tekee mieli syödä jotain hyvää...ja sitähän nämä ainakin ovat!
Laiskan Sunnuntain Pannukakut:
(14 pannukakkua)
- 5 dl jauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- ½ dl sokeria, hunajaa tai agavesiirappia
- purkki kermaviiliä, 2dl piimää tai kreikkalaista/turkkilaista jugurttia
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl maitoa (manteli-,soija- tai kauramaito käyvät myös)
- puolisen desiä öljyä
- Sekoita kulhossa keskenään kermaviili, maito, öljy ja munat.
- Lisää sokerit ja suola.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita parissa erässä märkiin aineisiin.
- Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Väännä levy 3-4 asetukselle ja lurauta taikinaa pannulle. (käytä voita tai öljyä paistamiseen)
- Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun sen pintaan ilmestyy ilmakuplia ja päälipuoli on hieman hyytynyt.
- Jatka näin taikinan loppuun asti.
- Tarjoa esimerkiksi pekonin, vaahterasiirapin, mustikoiden, banaanin tai hunajan kanssa!
Ihanaa sunnuntaita kaikille! :---)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti