>

lauantai 1. joulukuuta 2018

Jouluiset Puolukkapullat (Gluteeniton)



Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää!
Tänä vuonna päädyin sellaiseen ratkaisuun, etten tee blogiin joulukalenteria, mutta sen sijaan yritän kyllä tsempata itseni julkaisemaan mahdollisimman monta jouluista reseptiä teidän iloksenne.
Aloitetaanpa vaikka näistä pullista. :)

Maistuisikos pullat, jotka pitävät sisällään puolukoilla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa, sekä kanelista kinuskia?
Ai maistuisi? Noh, otappas tästä kuule ohjetta hyppysiisi ja leivo muutama itsellesi.
Vaikeaa se ei varmasti ole, mutta hyviä nämä ovat - sen lupaan!



Jouluiset Puolukkapullat:


( n.12 pullaa)


Taikina:

- 3 dl täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- 2 tl psylliumia
- ½ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 7-8 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
- ½ tl ksantaania
- 100g pehmeää voita


- 1 kananmuna voiteluun
- gluteenitonta piparitaikinaa


Täyte:

- n. 3 dl vispikermaa
- 2 dl puolukoita
- 1 rkl vaniljasokeria


Kinuski:

- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 rkl voita
- ripaus kanelia



- Aloita valmistamalla pullataikina.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
- Liuota hiiva maidon joukkoon.
- Lisää sekaan psyllium ja anna sen turvota noin viitisen minuuttia.
- Sekoita joukkoon suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
- Ripota ksantaani jauhojen sekaan ja lisää noin puolet jauhoista taikinan sekaan kokoajan vaivaten.
- Lisää pehmeä voi ja loput jauhot.
- Vaivaa taikinaa voimakkaasti vielä muutama minuutti. (Yleiskoneella tai käsivatkaimen taikinakoukuilla)
- Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa se 14:sta osaan.
- Pyörittele palasista pullia pellille.
- Kohota pullia liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Voitele pullat kananmunalla.
- Paista pullia 225-asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia.
- Kauli sillä aikaa piparitaikina ja ota siitä muotilla haluamiasi kuvioita.
- Ota pullat uunista ja aseta piparit niiden päälle.
- Paista pullia vielä noin 5 minuuttia.
- Anna pullien jäähtyä ennen halkaisemista.
- Mittaa kaikki kinuskin ainekset kattilaan. 
- Kuumenna ja keitä hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee kinuskiksi.
- Lisää lopuksi kattilaan voi ja kaneli.
- Vatkaa vispikerma napakaksi vaahdoksi.
- Sekoita puolukoiden joukkoon vaniljasokeri.
- Kääntele puolet puolukoista rennosti kermavaahdon joukkoon.
- Halkaise pullat ja levitä ohut kerros puolukoita halkaistujen pullien päälle.
- Pursota seuraavaksi puolukkakermaa, jätä keskelle kuitenkin kuoppa kinuskille.
- Valuta kinuskia kuoppiin ja hieman reunojen yli.
- Laita hatut paikoilleen ja viimeistele halutessasi tomusokerilla.



2 kommenttia:

  1. Onpa ihanat puolukkapullat :)

    Ihanaa joulukuun alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ja samoin myös teidän koko perheelle! C:

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...