>

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Lakritsaiset Wilhelmiinat (Gluteeniton)



Wilhelmiinat ovat yksiä lempparikeksejäni ja niin helppoja vielä tehdäkin!
Kun piparit alkavat kyllästyttää, on käännyttävä toisenlaisiin makuihin, ja tässä tapauksessa vastauksena on lakritsi.



Lakritsaiset Wilhelmiinat:



- 200 g margariinia tai voita
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 dl sokeria
- 2 rkl muscovadosiirappia
- 1 rkl vaniljatahnaa
- 1 rkl lakritsijauhetta
- n. 20g gluteenittomia lakuja pienittynä
- 1/2 tl psylliumia
- 3 dl riisijauhoja
- 2 dl tapiokatärkkelystä
- 1 tl ruokasoodaa




- Vaahdota margariini, siirappi ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet.
- Lisää vaahdon joukkoon keltuainen ja vaniljatahna. 
- Sekoita hyvin.
- Lisää kuivat aineet muutamassa osassa.
- Lisää lopuksi sattumiksi gluteenittomat lakupalat.
- Sekoita hyvin.
- Taikinan pitäisi nyt olla melko paksua, mutta hieman tarttuvaa.
- Ripottele taikinan päälle riisijauhoja.
- Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 3-4 osaan.
- Muovaa osista pitkulaisia tankoja.
- Laita tangot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. 
- Jätä tankojen väliin hyvin tilaa, sillä keksit leviävät pellillä.
- Paista +200 C uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes keksit ovat kypsiä ja niissä on kaunis väri. 
- Varo, ettet polta keksitankoja!
- Leikkaa tangot viistottain kekseiksi vielä lämpimänä.
- Jäähdytä keksit kunnolla ennen syömistä, niin ne eivät murene.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...