Pannari on ehdottomasti yksi niistä "tavallisista" herkuista, joita kaipaan niiltä ajoilta, kun vatsani vielä sieti vehnää.
Noh, nyt ei tarvitse enää ikävöidä - tästä nimittäin tuli todella hyvä gluteeniton pannari. Jes!
Kylkeen hieman mamman mansikkahilloa ja kermavaahtoa, kylä lähtee!
Vaniljainen Pannukakku (Gluteeniton):
(pellillinen)
- 4 kananmunaa
- 1 litra maitoa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl öljyä tai sulatettua voita
- Vatkaa munia ja sokeria hetki sähkövatkaimella, jotta munien rakenne menee kunnolla rikki ja saavat hieman kuohkeutta.
- Lisää joukkoon vaniljajauhe, suola ja maito.
- Jauhot sekä leivinjauhe kannattaa lisätä maitoseoksen joukkoon pienissä erissä kokoajan vatkaten.
- Lurauta taikinaan viimeisenä voisula.
- Sekoita.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pannaria 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti