Miljoonannen kerran - kiusaukset ovat niin helppoa ja hyvää ruokaa, ettei varmaan ole toista! Kiusauksia voi tehdä vaikka mistä raaka-aineista ja maustaa aina erilailla.
Tänään reseptinä Merimiehen kiusaus kahdella kalalla ja katkaravuilla. Mausteena hieman sitruunapippuria ja tilliä.
Nam!
Tänään reseptinä Merimiehen kiusaus kahdella kalalla ja katkaravuilla. Mausteena hieman sitruunapippuria ja tilliä.
Nam!
Merimiehen Kiusaus:
- 1 kg perunasuikaleita tai peruna-sipulisekoitusta
- 1 rasia tuorejuustoa (esim. katkarapu)
- 4 dl kuohukermaa
- n. 200g lohta
- n. 200g seitä, turskaa tai muuta vaaleaa kalaa
- n. 150g katkarapuja
- tilliä, tuoreena tai kuivattuna
- suolaa & sitruunapippuria maun mukaan
- juustoraastetta
- sitruunaviipaleita
- Kaada perunasuikaleet uunivuokaan.
- Pieni kalat perunoiden joukkoon.
- Lisää vielä katkaravut
- Mausta tillillä, suolalla ja sitruunapippurilla ja sekoita.
- Kaada kerma pieneen astiaan ja kuumenna mikrossa hieman.
- Sekoita tuorejuusto lämpimän kerman joukkoon.
- Kaada kermaseos tasaisesti vuokaan.
- Kuorruta vuoka juustoraasteella.
- Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1-1½ tuntia.
- Tirauta hieman sitruunaa valmiin kiusauksen päälle.
Laitetaanko katkaravut noin pitkäksi aikaa kypsymään?
VastaaPoistaJäisenä ne kestivät hyvin noin pitkän kypsennyksen, mutta jos haluat ottaa varman päälle lisää ne sulaneena joukkoon esimerkiksi noin 15-20 minuuttia ennen kuin kiusaus olisi valmista. Lisää myös juusto vasta silloin niin kaunis kuorrute ei mene rikki. 🙂
Poista