Gluteenittomat leivät on helppo ja nopea tehdä myös itse, eikä niiden leipomista kannata jännittää.
Tässä esimerkki siitä, kuinka helppoa se voikaan olla.
Chia-Juustoleipäset:
(6 kpl)
- 3 kananmunaa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 dl kaurajauhoja
- ½-1 dl tattarijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl psylliumia
- 2 rkl chia-siemeniä
- 2 dl juustoraastetta
- Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki.
- Lisää munien joukkoon öljy ja suola.
- Ripota sekaan psyllium, jauhot sekä leivinjauhe.
- Lisää lopuksi siemenet ja juustoraaste.
- Sekoita ja anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
- Kostuta kätesi ja nostele taikinasta kekoja leivinpaperin päälle pellille.
- Voit nostella taikinaa myös lusikoiden avulla, jos se tuntuu helpommalta.
- Tasoita kekoja hieman.
- Paista leipäsiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes leipäset ovat saaneet hieman väriä.
Kiva,kun saa näitä gluteenittomia ohjeita!
VastaaPoista