Mietitkö koskaan, mitä ihmettä sitä keksisi ylijääneestä muussista?
Minä ainakin olen jo hieman kyllästynyt vääntämään siitä joka kerta perunarieskoja, joten tässä teillekin uusi idea muusin tuhoamiseen.
Maukasta, jopa miehekkeenkin mielestä oli erittäin hyvää, joten oletan että olen tämän reseptin kanssa onnistunut. Kokeile, ja kerro mitä sinä tykkäsit!
Peruna-Pekonivohvelit (Gluteeniton):
(6-8 vohvelia)
- 5 dl perunamuusia
- ½-1 dl maitoa tai kermaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl öljyä
- ripaus suolaa
- pippuria
- 1 dl tattarijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- n. 2 dl kypsää pekonia muruina
- 1½ dl juustoraastetta (cheddar)
- ½ dl ruohosipulia
- lisäksi pekonia muruina, ruohosipulia ja ranskankermaa tai smetanaa
- Sekoita vohvelien ainekset keskenään.
- Taikina saa olla melko paksua, joten säätele taikinasi paksuutta lisäämällä maitoa pikkuhiljaa.
- Ota taikinaa noin desin verran kerrallaan vohvelirautaan.
- Paista vohveleita kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja päältä hieman rapeita.
- Tarjoa pekonimurujen, ruohosipulin ja ranskankerman kanssa.
Nää kuulostaa tosi hyviltä, pakko laittaa kokeiluun lähiaikoina! :)
VastaaPoista