>

lauantai 10. joulukuuta 2016

Luukku 10: Rommirusina-Fudge




Olisiko tämä nyt sellainen aikuisempi fudge-resepti? Rommia ja rusinoita sekä valkosuklaafudgea.
Aika hyvältä kuulostaa, vai mitä.
Helppo valmistaa ja kiva antaa vaikkapa lahjaksi tai tarjota kahvin kanssa muutama pala jouluaterian jälkeen.
Olipa nautintatapasi tai -seurasi mikä tahansa, tässä ohjeet tämän herkun valmistamiseen.

Rommirusina-Fudge:


- ½ dl rommia
+ rommiaromia halutessasi
- 2 dl rusinoita
- 500g valkosuklaata
- 1 purkki kondensoitua maitoa (ei keitetty)
- ½ tl vaniljajauhetta


- Mittaa rusinat pieneen kippoon ja kaada niiden päälle rommi.
- Lisää myös halutessasi aromi.
- Anna rusinoiden marinoitua ainakin kaksi tuntia (mielellään jopa yön yli).
- Kaada kondensoitu maito kattilaan.
- Pilko valkosuklaa sekaan.
- Kuumenna, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
- Sekoita joukkoon vaniljajauhe.
- Kaada marinoidut rusinat liemineen fudgemassan sekaan.
- Nyt täytyy olla nopea, mutta älä hosu.
- Sekoita nopeasti sähkövatkaimella sekaisin.
- Kaada massa n. 20x20 kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
- Fudge alkaa jähmettyä melko nopeasti.
- Siirrä fudge kylmään.
- Leikkaa kovettunut fudge paloiksi.
- Syö osa ja laita loput vaikka rasiassa pakkaseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...