>

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kesäinen Marjapiirakka (Gluteeniton)


Leipominen on ihanaa, varsinkin jos se on simppeliä ja lopputulokseen voi olla enemmän kuin tyytyväinen. Tässä piirakassa yhdistyy ihanan mehukas pohja ja maukkaat marjat. 
Marjat kannattaa tähän piirakkaan napata pakkasen uumenista, niin saat samalla tilaa uusille marjapakasteille, nyt kun mansikoitakin alkaa saamaan kojuista. 
Voit tehdä tämän piirakan myös ihan normaaleilla vehnäjauhoilla.
Piirakkaa tulee kokonainen pellillinen, joten isosta satsista voit kätevästi pakastaa osan vaikka yllärivieraita varten.


Kesäinen Marjapiirakka (Gluteeniton):

(pellillinen)


Pohja:

- 4 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- 3 dl sokeria
- 200g voita
- 4 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl kaurahiutaleita
- 5-6 dl jauhoja 
(voit sekoittaa esimerkiksi 2 dl kaurajauhoja ja 3 dl gluteenitonta jauhoseosta)
- 1 tl vaniljajauhetta
- ½ tl kardemummaa
- 4 tl leivinjauhetta


Päälle:

- n. 5 dl jäisiä marjoja 
(mitä nyt sattuu löytymään, tässä mustikkaa, vadelmaa ja mansikkaa)
- kaurahiutaleita
- sokeria


- Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita kipossa keskenään voisula, jogurtti, vaniljajauhe ja kardemumma.
- Lisää seos munavaahdon joukkoon käännellen niin, ettei vaahto lässähdä.
- Sekoita taikinaan jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe.
- Kääntele tasaiseksi massaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Tiputtele jäiset marjat taikinan päälle.
- Ripottele lisäksi kaurahiutaleita ja sokeria.
- Paista piirakkaa 200-asteessa noin 30 minuuttia.
- Anna piirakan hieman jäähtyä ja tomuta päälle hieman tomusokeria.
- Koristele tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...