Huomasin, että gluteenittomien ohjeiden joukosta puuttuu aika merkittävä perusohje, nimittäin letut.
Tyytyväisenä olen täällä kotikolossa niitä vain paistellut, mutta ohjetta en ole hoksannut tänne rustailla - mikä vääryys. Nyt tämä asia korjataan hetimiten. Tuosta, olkaapa hyvät!
Gluteenittomat Letut:
(n. 10 isoa)
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 3 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 4dl gluteenittomia jauhoja
(voit sekoittaa esimerkiksi puolet kauraa ja puolet vaaleaa jauhoseosta)
- 2 rkl öljyä tai voisulaa
- voita paistamiseen
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki.
- Lisää joukkoon maito, sokerit ja suola.
- Sekoita seosta kokoajan, kun lisäät joukkoon jauhot.
- Lurauta sekaan viimeisenä öljy.
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista letut kuumalla pannulla molemmin puolin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti