Pitsapohja on kyllä hankala saada juuri kohdalleen. Toiset tykkää, että on rapeaa ja ohutta, kun taas toiset liputtavat paksun ja pehmeän puolesta.
Noh, minä tykkään että pohja pysyy hyvin kasassa, on melko ohut mutta ei kuitenkaan rapsakka.
Tässä olisi siis sellainen pohja, ja gluteeniton vieläpä.
Hetki siinä menikin, että sai aikaan juuri sopivan pitsapohjan, mutta luulempa että tällä ohjeella tulen tekemään jatkossa kaikki pitsat.
Taikinasta riittää kahteen isoon ja pyöreään pohjaan, tai neljään pienempään.
Paras Gluteeniton Pitsapohja:
( kaksi isoa tai neljä pientä pohjaa)
- 4,5dl kylmää vettä
- 10g hiivaa
- 1 rkl öljyä
- 3/4 dl riisijauhoja
- 1,5 dl tattarijauhoja
- 0,5 dl maissijauhoja
- 1,5 dl maizenaa
- 3 rkl psylliumia
- 1 tl suolaa
- kaulimiseen lisää maissijauhoja
- Liota hiiva kylmään veteen.
- Ripota veteen myös psyllium ja anna tekeytyä viitisen minuuttia.
- Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Peitä taikinakulho kelmulla tai liinalla ja jätä se huoneenlämpöön kahdeksi tunniksi.
- Jaa levännyt taikina kahteen-neljään osaan ja kauli ohuiksi pohjiksi leivinpapereiden päälle maissijauhojen avulla.
- Laita uuni lämpiämään 250-asteiseksi.
- Lämmitä samalla myös uunipelti tai pitsakivi.
- Levitä pohjien päälle tomaattikastike ja täytteet.
- Ota kuuma pelti uunista ja vedä pitsa leivinpaperin kanssa uunipellille.
- Paista uunin keskitasolla 250 asteessa n.10 minuuttia.
Näyttäöpä hyvältä, tuota voiskin joskus kokeilla:-)
VastaaPoistaNäyttäöpä hyvältä, tuota voiskin joskus kokeilla:-)
VastaaPoistaKiva kuulla, että saattaisit innostua kokeilemaan! :)
PoistaTätä täytyy kokeilla! Uusilla resepteillä on kiva yllättää äiti, jolla ompi keliakia! Tattari antaa yleensä hyvää makua taikinoihin.
VastaaPoistaHeippa Maaria! :) Ompas mukavaa, jos löysit kokeilunarvoisen ohjeen. Minustakin tattari antoi pohjaan hyvää makua.
PoistaKuulostaa loistavalta, tämän reseptin otan ehdottomasti talteen, kiitos! :)
VastaaPoistaHeipparallaa Väriallergia! :) Toivottavasti maistuu.
Poista