Mokkapalat tuntuvat olevan monen suosikkileivonnainen, mutta minulle nämä eivät ole oikeen koskaan uponneet.
Nyt kuitenkin, kun olen sairastanut jo useamman viikon, ja haju- sekä makuaistit ovat tipotiessään, teki mieli jotain voimakkaamman makuista, josta saattaisin edes jotain maistaa.
Noh, myöskään gluteenittomana mokkapaloja en ollut koskaan leiponut, joten hieman jänskätti lopputulos, mutta turhaan. Lopputuote oli oikein hyvä. :)
Gluteenittomat Mokkapalat:
Pohja:
- 200g voita
- 5 kananmunaa
- 3,5 dl sokeria
- 2,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1,5 dl perunajauhoja
- 5 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 dl maitoa
Kuorrute:
- 100g voita sulatettuna
- 1 dl vahvaa kahvia
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 5,5 dl tomusokeria
- 0,5 tl kylmää vettä
- Aloita pohjataikinan valmistus vaahdottamalla kananmunat ja sokeri keskenään.
- Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon varovasti käännellen.
- Kääntele joukkoon lopuksi vielä sulatettu voi ja maito.
- Kaada taikinamassa leivinpaperin päälle pellille.
- Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä.
- Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Kaada kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
- Voit myös pakastaa mokkapalat rasiassa.
NamNam, meillä lapset rakastaa mokkapaloja mutta itse välttelen vehnää mutta näitähän voisi kokeilla :)
VastaaPoistaKokeileppas toki, aivan hyviä näistä tuli vaikkei mokkapalat olekaan lemppareitani, joten eiköhän teilläkin maistu :)
Poista