Tämä gluteeniton ja maidoton leipä saa makua ja väriä porkkanamehusta. Kevättä kohti mennään ja mikäs sopisikaan paremmin kevään odotukseen kuin itsetehty ja värikäs leipä.
Kaura-Porkkanapeltileipä:
- 5dl porkkanatäysmehua
- 50g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl siirappia
- 1 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 3 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
- 3-4 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta ( tai vehnäjauhoja)
- 50g voita sulatettuna
- 1 tl rakuunaa
- ripaus mustapippuria
- noin 3 porkkanaa raasteena
- Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan.
- Lisää suola, pippuri ja rakuuna.
- Sekoita joukkoon loput ainekset.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja anna leivän kohota noin puoli tuntia.
- Ripottele leivän päälle halutessasi kaurahiutaleita ja kurpitsansiemeniä koristukseksi.
- Paista leipää 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
- Leikkaa leipä paloiksi.
- Leikkaa leipä paloiksi.
Nami! Onpas herkulllisen näköistä! testaukseen -> :)
VastaaPoistaHeipparallaa emmcecil! :) Ompas mukavaa, jos testaat. Toivottavasti maistuu.
PoistaIhanan pirteän värinen leipä :)
VastaaPoistaHelou Maikki! Kiitoksia kovasti :) Pirteä oli myös maultaan.
Poista